Vilken yoga ska jag välja?

INTRO-TILLFÄLLEN FÖR DIG SOM VILL LÄRA DIG GRUNDERNA INFÖR KURSSTART, 90 min för 950 kr, då får du ett personligt yogaprogram att öva hemma eller ensam på stranden; .  ELLER KANSKE Har du en egen grupp på 6 personer, som ni vill lära er MediYoga för er som VILL LÄRA DIG grunderna, 90 min för 650 kr/pp då ett lite längre GONG-djupavslappning och ett hemyogaprogram. MediYoga och/eller YinYoga: djupare stretch bindväv & närvaro i stillhet. VI GÅR IGENOM GRUNDERNA. Djup- andning och sköna övningar, så att du kan komma igång på hemmaplan

Hur hittar jag rätt i ”YOGA-djungeln” ?
Hur ska man veta vilken YOGA som är bäst för just mig??!!

Tipsa gärna om våra prova-på-tillfällen, eller kom och prova för 100 kr i början av terminerna. 

Kanske du undrar: Varför finns det så många olika sorters yoga?
Då brukar jag svara: Yoga är som Musik. Det finns en variant för alla.
Eftersom alla individer är olika och unika, så gillar vi olika och unika upplevelser. Därför har yogan utveckats under århundraden till att det finns en yoga som passar just dig.
Prova dig fram tills du hittar DIN favorityoga! Det är enda sättet. Var snäll mot dig själv när du väljer.

Det bästa är att prova, men ställ Dig gärna några frågor först om vilket mål just Du har med Din yogautövning.

Det kan också vara så att man har olika behov och tycker om olika yogaformer i olika livsfaser.

Känner du någon som skulle behöva få redskap att ta hand om sitt inre, att sedan kunna fortsätta öva själv på egen hand ? T.ex. MediYoga Hormon mot Stress eller MediYoga grund, båda lirkar vi oss in i kroppen via andningen. YinYogan är lite mer att vi via kroppen kommer djupare in i oss själva. Finns givetvis olika trix, vi har knepen här på LeviNuet och även egen erfarenhet som ger en djupare förståelse. Välkommen ?
Tipsa gärna om mina prova-på-tillfällen, eller kom och prova för 50 kr i början av terminerna. 
Testa vår populära MediYoga eller  YOGA-MIX 90 minuters djupare lugn – här får du det bästa av två system. Passar alla som kan röra sig på golvet.
MediYoga både förebygger ohälsa och rehabiliterar kroppsliga och mentala obalanser i självläkningssystemet. Yogaformen är lugn och inkännande där vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens olika signaler. Djupandning och Meditation ingår alltid. Lektionen avslutas med Djupavslappning oftast till GONG-spel.
YinYogan = Yogiskt system och Traditionell Kinesisk medicin i skön kombination är grunden i YinYogan.
Fokus på Djup avslappning = du vilar dig i form och utforskar varje position i lugn takt. inga förkunskaper behövs!!
Låter det för bra för att vara sant?
Prova själv, så får du se att det är möjligt.

Förslagsvis kan du testa  de vanligaste på marknaden, som t.ex.

Kundaliniyoga

Djupgående , meditativa, terapeutiska lugna och den del dynamiska rörelser
Passar de flesta och är världens vanligaste Yogaform

MediYoga = medicinsk yoga

MediYoga både förebygger ohälsa och rehabiliterar kroppsliga och mentala obalanser i självläkningssystemet.

Rörelser utvalda för att passa de allra flesta kroppar och baseras på medicinsk forskning.
MediYogan är ett självläkningssystem som passar dig som aldrig någonsin provat yoga förut, eller dig som vill komma tillbaka till yogan efter uppehåll.
Eller kanske dig, som hamnat i prestationstankar i andra yogaformer. Eller… vem som helst.

Klasserna passar alla åldrar, och är bra för dig som aldrig provat förut eller för dig som vill komma igång.

MediYoga baseras på Kundaliniyogan utan att följa Kundaliniyogans strikta system.
Djupgående terapeutiska lugna rörelser
Urvalet av rörelserna baseras på medicinsk forskning.
Passar de flesta, fokus på djupandning och man arbetar sig igenom kroppen och sinnet inifrån

MediYoga Balans

Mjuk och kraftfull yoga som vitaliserar och balanserar hormonsystemet med inriktning på stresshormoner. Hormoner i balans är nyckeln till vårt välbefinnande samt påverkar starkt humör, tankeförmåga, energinivå och lust. Övningar som ökar livskraft och livsglädje! Passar dig som är helt nybörjare, provat MediYoga förut eller är starkt motiverad att ta tag i din egen relation till stressreaktioner. Med inriktning på olika andningstekniker med fokus på de tre nedersta kraftområdena i kroppen (chakra 1-3)

Som yogalärare möter jag många som har både ångest och depression eller andra individuella stressrelaterade problem, som berättat hur MediYogan har lindrat/hjälpt. Vissa har känt förändring eller positivitet redan efter några få gånger, medan andra får öva sitt tålamod och tillit under en hel termin, men succesivt upplever tillvaron lite mindre svår, oftast kan början vara en djupare och bättre sömnkvalitet, som öppnar för bättre dagar. Yogan hjälper de allra flesta !

poweryoga/ChiYoga /YangYoga

en light-variant av ashtanga med inblandning av en del HahtaYoga. Passar de flesta, men lite tuffare och dynamiskt på ett mjukt sätt, med fokus på ujjaj-andning och solhälsningar samt smidighet och styrka

YinYoga

YinYoga  gör man mycket långsamt som en sorts djupgående stretch, där man ligger eller sitter helt stilla i en position ca 3-5 minuter, passar alla människor och kroppar. Den hjälper mot ryggvärk, nackproblem och motverkar stressrelaterade prestationstankar.. Yinyogan öppnar sakta upp stela höfter, minskar spänningar runt bäcken,, baksidor av ben blir smidigare och dessutom blir ryggraden mer flexibel. I yinyoga är det bindväven som stimuleras och töjs. Bindväv finns i hela kroppen och håller samman samtliga organ och muskler. Bindväven påverkas starkt vid olika stressreaktioner, så denna yogaform är bra mot stress, eftersom det även ingår meditation och övningar i medveten närvaro.

Till skillnad från T.ex. MediYoga Hormon mot Stress eller MediYoga grund, där vi lirkar oss in i kroppen via andningen.
Finns givetvis olika trix, vi har knepen här på LeviNuet och även egen erfarenhet av yogans läkande krafter, som ger en djupare förståelse. Välkommen !
Passar Alla kroppar som kan komma ner på golvet!

VattenYoga

Yogainpirerade övningar som utförs i 34-gradig varmattenbassäng. Passar för rehab och förebyggande om du vill träna extra skonsamt.

Du blir omsluten av 34-gradigt vatten och får fokusera inåt i din kropp med alla sinnen närvarande i VarmvattenYoga på Hemsebadet.
Lugna mjuka, inkännande och skonsamma rörelser utföres efter varje individs förmåga på vattnets och deltagarnas villkor.
Pedagogiken bygger på Yogiska gamla traditioner sammanvävt med Metoden Antigymnastik, där vi tar hänsyn till muskelkedjornas samband och deltagaren får öva inkännande och kroppsmedvetenhet i samspel med medveten andning i det varma vattnet.

Passar Alla kroppar!

Global Yoga

GlobalYoga, där du får mjukna, ta emot och fylla på ny kraft och framförallt lyssna på vad just du behöver idag. Du ges guidning till en plats i dig där du får utforska dina möjligheter på ett mjukt och inkännande sätt, som är skonsamt för kroppen. Lektionerna leds i varierande stillsam men kraftfull dynamisk yoga, som där du övar dig i att bli mer inkännande med din kropp och på köpet bli mjukare och stabil. 

Passar Alla kroppar som kan komma ner på golvet!

 

Pilates

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Effekten blir ofta bålstabilitet, balans och styrka. Ända sedan 1920-talet har pilates varit ett sätt för dansare och artister att bygga upp smidighet och styrka. Träningen består av en serie övningar som i grunden utförs på matta. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt. Syftet är att bygga upp ett starkt och flexibelt muskelparti kring kroppens mitt. Framförallt gäller detta, ”powerhouse”, mage och rygg, som är ovärderlig för figur, hållning och de problem som ett stillasittande liv för med sig. Fördelen med pilates är att kroppen blir både stark och smidig och att det är en träningsform som passar alla, oavsett kroppsform eller ålder. Viktigast är kanske själva inställningen, att det handlar lika mycket om tankekraft som fysisk styrka. Pilates handlar om koncentration och andningsteknik, muskelförlängning och uthållighet, avspänning och balans.

Marita är utbildad Pilatespedagog hos Elisabet Prag (f.d. Davidsson) har praktiserat Pilatesmetoden sedan 1984, i olika inriktningar, men huvudsakligen Classical Pilates. Elisabet har studerat på Balettakademien i Göteborg och på London Contemporary Dance School, The Place.
Passus: ”s.k. pilates-boll” är något som senare kommit till, men det är inte originalträningen. Vi kan ibland använda Chi-Bollarna för att fokusera lättare.

Hathayoga

Vanligast i Europa med dynamiska fysiska rörelser
Serier med utvalda positioner, stående, sittande och liggande på mattan
Finns massor av olika varianter från tuff till mjuk
Ashtangayoga (en sorts Hathayoga som följer en given strikt serie)  skapad för manliga krigare
Dynamisk, fysisk, fokuserad
Man följer alltid en serie. Tuff yoga som passar dig som gillar att utmana dig själv och svettas och jobba med din egen kroppstyngd. Disciplin präglar denna yogaform.
Iyengaryoga är en av de mest utövade yogaformen i världen och har sina rötter i den klassiska Hatha yogan
från avancerad till anpassad med hjälpmedel.

 

DET FINNS YTTERLIGARE MÅNGA ANDRA YOGA-Former och skolor.
Yogan är verkligen inget nytt!! Även om den kom till västvärlden i slutet på 1800-talet, så utvecklas och anpassas hela tiden i världen genom olika yogaskolor till nutidsmänniskans behov. Mångtusenåriga visdomar möter Nuet.
Namaste

tillbaka till start