SkrattYoga

Första skrattYogan jag var med på är för 20 år sedan – sen har jag drömt om att få sprida denna effektiva hälsobringande glädjeform vidare. ”Det känns som ett träningspass utförts efter 1 timmes härlig skratt” ” Jag visste inte om jag skrattade på riktigt – eller inte” Men känslan i kroppen efteråt var densamma = Blev glad på riktigt, fast jag just då var inne i en utmattningsdepression /Marita

Längtar Du efter att skratta?

Skratt behövs NU mer än någonsin!

”Att skratta är bra för hälsan”,
Dr Madan Kataria visar på förbättrad andning, cirkulation, avspänning, stressreducering och smärtlindring som goda effekter.
Din hjärna kan inte skilja på vad som är riktigt skratt och ”låtsasskratt” – effekterna blir desamma i kroppens alla funktioner, oavsett anledning till skrattet.

Hälsometoden kommer ursprungligen från Indien och kallas ”Laugh For No Reason”, Hasya Yoga eller Skrattyoga på svenska för att sprida mer livsglädje och välbefinnande.

Inga förkunskaper krävs, bara viljan att försöka skratta. Välkommen att prova skrattet du med! BOKA HÄR
Välkommen att lära dig Dr. Madan Katarias metod att skratta i grupp!

Marita blev diplomerad skrattinstruktör efter 20 års drömmar som äntligen blev verklighet – ”skrattet har varit min räddning när livet varit som tuffast. Ett förlösande gapskratt – släpper många gamla spänningar”

Hur går det till?

Upplevelsen liknar ett välgörande gympapass, fast du behöver varken gympaskor eller annan utrustning. Bara ditt eget skratt, som vi tillsammans lockar fram, ungefär som inre massage eller mjukgympa, där skratten är ingrediensen. Allt är frivilligt och lekfullt. På köpet har vi sannolikt kul!

Hur kan man skratta utan anledning?! Blir det inte löjligt? Många undrar varför och hur? Frågorna är många. Om du inte vill?– ja då fungerar inte skrattyoga.
Lekfullhet och nyfikenhet är en bra nyckel att öppna upp med. Det ska alltid vara frivilligt varsamt och lustfyllt.
Vi släpper alla prestationskrav – en utmaning för många – och allt ska vara frivilligt. Vi hjälper varann med skrattet som släpper på många gamla spänningar.

Skrattet är en direkt kommunikation, oavsett språk, kön, ålder, ras eller religion.  De allra flesta kan delta.

Vi gör enkla skrattövningar i grupp varvade med djupandning från yogan.
Lustigt nog har detta inget med humor att göra. Vi behöver inte vara glada från början eller skratta naturligt – Vi börjar med att skratt utan anledning – sedan kan hjärnan inte skilja på äkta skratt eller ”låtsasskrattet” som vi värmer upp med. Effekterna i kroppen blir desamma eftersom hjärnans signalsystem aktiveras oavsett anledning.

Rörelse, djupandning och ögonkontakt gäller. Inget ombyte eller svåra positioner. Efter ett tag övergår det simulerade skrattet för många till ett äkta då deltagarna smittar varandra.

 

Gruppstorlek : allt från ett fåtal personer till en stor folksamling… Inne i lokal eller utomhus spelar ingen roll.
Det kan kännas lite knepigt precis i början ~ men allt släpper, eftersom skratt smittar !

… Om det inte fungerar för dig efter att du provat ditt skratt ett litet tag så återkommer du en annan gång helt enkelt.

Användningsområden

Diplomerat Skrattinstruktör – Vågar du komma och provskratta ? Vi ses – Marita Dahlby skicka DIN FÖRFRÅGAN HÄR
Maritas härliga skrattkollegor – oktober 2019 – med skrattyogafröken Helen Thyrvin
  • Metoden kan användas i privata grupper
  • på företag eller
  • kick-off
  • fasta öppna klasser i vår yogashala.

Skrattyogan har flera användningsområden som beskrivs på Skrattyoga.se.

Skratt för företag – begär offert/förslag

Det är allt viktigare att ta hand om sig själv och sin personal i tider då sjukskrivningar ökar, ofta med stressrelaterade sjukdomar som orsak. Här finns en metod som alla kan göra.

Skratt för vem som helst – du och jag – inom friskvård- skicka oss en förfrågan

Vilket sällskap ingår du i – som skulle vilja prova den härliga SkrattYogan ?

SKRATT SMITTAR – TESTA SJÄLV 🙂