SensingYoga

Vi är stolta att erbjuda Sensing Yoga på LeviNuet – en trygg metod för dig att på ett ovanligt lugnt sätt uppleva kroppsliga sensationer och rörelser som kroppen förmedlar att den behöver, bara vi lyssnar, och det är just vad vi övar oss i tillsammans i våra klasser – att observera och lyssna inåt. Under denna klass får du öva Dig att röra Dig så som kroppen faktiskt vill röra sig helt naturligt, mjukt och kravlöst.  Sensing Yoga är en klass för dig som vill skapa trygghet, närvaro och lugn för att ”hitta hem” i kroppen. En möjlighet för dig i kroppskännedom, som att lyssna på vad kroppen viskar innan den skriker. Välkommen att utforska den inre resan i dig själv med Sensing hos LeviNuet. Marita Dahlby guidar dig inkännande och pedagogiskt.

SENSING YOGA hos  LeviNuet

Rörelser som redan ligger i vår kropp och bara väntar på att återupptäckas

hitta långsamheten inom dig med Sensing

Nytt och Efterlängtat  – nu erbjuder vi privatlektioner i Sensing och
dessutom kommer ni få prova Sensing i Maritas Mix-klasser och
Vi erbjuder en fin och skön ÖPPET-HUS för återhämtning och livsglädje  LÄS MER HÄR

Lördag 18 november. BOKAS HÄR

Känn ryggraden med Sensing

VAD ÄR SENSING YOGA?
Vi rör oss stressreducerande med

  • naturliga varsamma rörelser i
   självsnällhet
  • vaggningar/gungningar
  • skakningar 
  • kroppsgäsp (pandikulation)
  • kroppsmedvetenhet
 • läs mer om det längre ner på sidan.
  Djuren visar oss vad kroppen behöver

   

Senaste forskningen visar att när vi mjukar upp bindväv och därmed påverkar vår vagusnerv till att börja självreglera sig, så kan vi hantera stress och trauman bättre. En djupgående lugnande klass erbjuds här.

Djuren är våra läromästare – Mia och Marita med AIKO, en ursprunglig Sensinglärare

 

NATURLIGA RÖRELSER Helt och Hållet på Kroppens Villkor

”Sensing Yogan är en underbart mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila.

Det är också en tanke om hur vi alltid sedan urminnes tider naturligt varit i rörelse med långa perioder av återhämtning och vila emellan.

När vi föds så har vi alla en kod, som en förprogrammering hur vi ska röra oss. Bebisar utvecklar sig och sitt rörelsemönster genom att göra pandikulationer (kroppsgäspar) och genom att testa sig fram. Rent intuitivt har vi sedan urminnes tider alltid vetat hur vi ska röra oss – som sagt det ligger i vår kropps unika kodning.

Så i Sensing Yogan har vi plockat tillbaka det där enkla och mjuka sättet att röra oss på utan något tvång eller att uppleva att vi behöver prestera på mattan. Det är detta som ger så mycket läkning och som ger tillbaka ett mer naturligt och skönt sätt att hantera vardagen på.

De naturliga rörelserna gör också så att vi kan komma tillbaka snabbare när vi eventuellt har skadat oss eller dragit på oss obalanser genom att sitta och göra saker på samma sätt för länge eller något annat.

Sensing funkar också så bra för att vår kropp är uppbyggd i ett rutnät av bindväv. Allt i kroppen är i princip bindväv – fascia. De här rutnäten behöver rörelse och de behöver rörelser i spiraler. Det kanske låter avancerat, men det är egentligen motsatsen till att tänka linjer i kroppen och i stället tänka helhet – att allt hör ihop och sitter ihop med allt annat.”  – Mia Elmlund, skaparen av Sensing i Sverige