YinYoga

levinuet_marita_yinyoga_framåtfjärilen
Yogiskt system och Traditionell Kinesisk medicin i skön kombination är grunden i YinYogan. Fokus på Djup avslappning = du vilar dig i form och utforskar varje position i lugn takt. Låter det för bra för att vara sant? Prova själv, så får du se att det är möjligt.
I långsam takt utforskar vi tillsammans kroppens smidighet och ligger stilla i positionerna mellan 3-20 minuter. Varsam töjning av bindväv, ligament och kroppens osynliga energibanor, som enligt Traditionell Kinesisk medicin kallas meridianer, får största fokus i YinYogan. Kroppens inre nätverk påverkas starkt vid olika stressreaktioner, så denna yogaform är bra mot stress, eftersom vi tar gott om tid på oss i varje position och därmed aktiveras det lugna systemet i kroppen.

Stillhet + närvaro + stretch = YinYoga   

 

YinYogan är för ALLA som kan komma ner på golvet ! Så skönt att du inte vill missa denna ljuvliga yogaform ! Vi startar nya klasser februari och augusti. se alla tider här Boka HÄR

Känner du någon som skulle behöva få redskap att ta hand om sitt inre, att sedan kunna fortsätta öva själv på egen hand ?

VARFÖR ÄR VI SÅ STILLA I YINYOGAN ? Det kommer mer och mer evidens på hur vi har ett livsnödvändigt behov av återhämtning, lugn och lyssnande inåt. Hur vi faktiskt kan få tillgång till det inre flödet av kreativitet och livslust när vi låter oss vara stilla

YinYogan är att vi via kroppen kommer djupare in i oss själva.

 

SE SCHEMA HÄR

VILKEN YOGA SKA JAG VÄLJA?

Du gör allt utifrån dina egna förutsättningar och får öva dig på; Djup stretch Djup avslappning, Styrka & Utrymme i lederna,  Balansera Yin & Yang,  Medveten Närvaro, Gott om tid … på sköna ullmattor
Många positioner ligger vi länge, eller sitter stilla med stöd. YinYoga görs sakta, som en sorts djupgående stretch, där man ligger eller sitter helt stilla i en position ca 3-5 (ibland upp till 20) minuter, passar de flesta människor och kroppar. Det enda kravet är att Du ska kunna röra dig på golvet på en mjuk och tjock yogamatta.

 

 

YinYogan*
* kan hjälpa mot ryggvärk, nackproblem och motverkar stressrelaterade prestationstankar..

* öppnar sakta upp stela höfter,

* minskar spänningar runt bäcken

* töjer alla våra sidor så att du blir smidigare och dessutom blir ryggraden mer flexibel. 

* stimulerar och töjer bindväven som finns i hela kroppen och håller samman samtliga organ och muskler.

YinYoga-övningar, som är en djupstretch under stillsamhet med möjlighet att påverka ligament, leder och bindväven i kroppen, som är ett inre nätverk direkt kopplat till vårt stress- & antistress-system. Din kropp kommer älska YinYogan. VI ANVÄNDER AVLASTNING MED HJÄLP AV BOLSTER, KUDDAR, YOGABLOCK/KLOSSAR, FILTAR etc.
Du blir sannolikt lugnare, eftersom det även ingår meditation och övningar i medveten närvaro.                                         

SE SCHEMA HÄR

VILKEN YOGA SKA JAG VÄLJA?

Vill du hitta in i din ”mitt”/ditt ”innersta center ”?

MEDVETEN NÄRVARO / MEDITATION
är en viktig del av Yogan
och ingår i ALLA LeviNuets klasser

Att stilla sina tankar
Att möta sig själv
Befria hjärnan från det vanliga ”surret”

Ordet meditation kommer från
latinets meditare,
som betyder att föras mot mitten.