Marita

Marita har genuin erfarenhet inom stress- & utmattningssyndrom och anlitas som hälsokonsult på olika företag på Gotland och Stockholm. se Referenser
marita_2015_nära
Marita Dahlby,  medicinsk Yogalärare & Kroppsterapeut,         är grundaren av LeviNuet sedan 2001. Bakgrund: specialiserat sig på djupgående stressproblematik. Parallellt med mångåriga utbildningar och genom genuin erfarenhet i  stressproblematiks snåriga rehabiliteringsväg, har Maritas livserfarenheter blivit en professionell styrka i hälsofrågor och lugn-&ro-hantering.  Att prova sig fram med olika Yogametoder, akupunktur, lång egenterapi med många olika terapeutiska metoder, egen självläkning har resulterat i tillfrisknande från både utmattningssyndrom och fibromyalgi. Livserfarenheter tidigare inom ungdomsidrotten och media-& IT-branchen med personalfrågor har blivit en styrka i gruppsammanhang (se vad tyckte klienten). D
Under företagets dryga 20 års verksamhet har Marita samlat på sig
genuin erfarenhet inom stress- & utmattningssyndrom
i kombination med mångårig professionell utbildning.
Mitt mål är att klienten känner sig sedd och trygg i våra möten, när vi övar oss i Kroppsmedvetenhet och Medveten Närvaro i Nuet med stöd av olika andningstekniker i olika självläkningssystem.
Du är varmt välkommen till våra grupper och individuella terapeutiska kroppsbehandlingar.

Marita undervisar pedagogiskt med ett personligt bemötande med både hjärta, professionalitet och möter klientens unika förutsättningar. Ett starkt mål är att klienten ska känna sig sedd och trygg med gruppledaren för att kunna tillgodogöra sig lektionerna som sker mellan lärare och klient i samspel och omsorgsfullhet.

Både YANG och YIN behövs i livet. Jag äääälskar att dansa – helst spontant

Från 2023 har jag ingen egen yogastudio längre – fri som fågeln lånar jag andras fina lokaler – flyger på lätta vingar – sprider och tar emot kärlek på olika ställen

”Jag har det tacksammaste jobbet man kan ha! Att hjälpa andra människor att inte hamna där jag själv ”ramlade ner i stresshålet” är min drivkraft både med grupper och på individnivå.”

 

”Tänk att få jobba med det roligaste man vet! 2001 började jag leda grupper, sedan startades det egna hälsoföretaget på Gotland 2006 med undervisning i MediYoga (medicinsk yoga som baseras på Kundaliniyoga), YinYoga, PowerYoga och ChiBallVattenyogan har jag själv utvecklat utifrån flera olika pedagogiker och läromästare. Senaste utbildningen är Skratt-Yoga-Lärare, som jag längtat i 20 år att får sprida, nu äntligen är det dags ! Sedan 2015 har ytterligare en dröm uppfyllts och jag kan nu använda toner, ljud och vibrationer som förstärkning av självläkningen i framförallt MediYoga-klasserna med att spela på  ( ( G O N G E N )  till mångas uppskattning.

Mina starkaste tillgångar är min humor, livskraft och kärlek till natur och människor

Jag erbjuder terapeutiska behandlingar, naprapathögskolans klassiska massage är grunden, sen har det blivit många fördjupningsutbildningar så behandlingarna är numera mer djupgående med inriktning på samarbetet kring andningsmuskler och andra muskler som hämmar andningen, släpper onödiga spänningar med hjälp av öronakupunktur och klangskålar och koppning när det behövs.
Som stöd används gungningar/vaggningar/tryck eller effektiva esentiella aromaoljor.

Vid speciella tillfällen erbjuder jag även Yogavandringar vid Gotlands magiska stränder och andra helgkurser med yoga, hälsomat och om vi har riktig tur kan vi även erbjuda ayurveda eller rawfood-måltider, som ligger mig extra varmt om hjärtat.” 

 

När det kommer till det personliga;
Familj
: 2 söner och 2 härliga barnbarn på fastlandet.
Samboende med Lars-Göran, katter och hundar,
i vackra världsarvstaden Visby,
men hjärtat på Sudret där djupa rötter finns.
Marita har även fler kurser och
workshopar på södra Gotland (Sudret).
Fullständig kursinformation hittar du här

 

Förnyelse och uppdateringar i företaget med kontinuerlig utveckling av varumärket LeviNuet är Maritas professionella målsättning.

 

På fritiden umgås hon gärna med familj och vänner, deltar i öns kulturliv, vandrar i solen med hundarna eller bara sitter i häng-gungan och känner in andningen och vindarna. Marita skulle inte kunna leva utan musiken, skrattet och frigörande dansen, salsan och att få hämta kraft vid havet, i naturen och dagliga yogaövningar.

Mjukvattengympa och yinyogan ligger på en alldeles särskild plats i Maritas hjärta och det märks i hennes lektioner.

Trampa i mjuk mossa eller bara sitta framför brasan med katterna Jupiter eller Enzo i knät är Maritas bästa avkoppling.
Meditation ingår i Maritas vardag och kan vara väldigt enkel – det är ofta det enkla som är det genialiska.

2014 byggde LeviNuet upp det efterlängtade hälsocentret i Visby. Lite extra spännande och utmanande har det varit att under samma år byggde LeviNuet TVÅ nya yogaställen på ön. LeviNuet har funnits i olika lokaler på fastlandet och senare fastnat på älskade Gotland. LeviNuet har funnits i Burs, Stånga, Hemse, Visby och många år i När gamla skolu och senaste åren.
Under flera år var verksamheten LeviNuet även sommartid tillsammans med Lars-Göran Söderström på den genuina lammgården vid havet i Grötlingbo, vid Viges Gård, men nu koncentrerar vi oss helt på Visby och Hemse året runt.

Ibland ramlar allt på plats inom väldigt kort tid efter många års förberedelser. Att affirmera = visualisera sina drömmar tills de blir verklighet fungerar. Det vågar vi lova!
Ödmjukhet och tacksamhet präglar verksamheten i nuet 🙂 OM Shanti  

Maritas livsmål är att leva i nuet. Det innebär nya utmaningar varje dag
LeviNuet