Öronakupunktur / Koppning /Bindvävsbehandling

ÖRONAKUPUNKTUR

levinuet_akup_ear_2013
Tänkbara behandlingar på indikationer som envisa muskelspänningar, smärta, funktionsstörningar, oro, ångest, sömnstörningar och stresshantering samt även pollenallergi, för att nämna några exempel.

  Alla behandlingspriser hittar du här .     

TIDSBOKNING/FÖRFRÅGAN
Hela kroppens energipunkter finns representerade i båda öronen. Kulplåster används med fördel, som fortsätter verka flera veckor efter du varit hos oss och de är verksamma var för sig. Om du tycker det är otäckt med nålar, så använder jag BARA kulplåster.

Vi tillämpar grundläggande öronakupunktur, enskilt eller som komplement till t.ex. den klassiska massagen, vid diverse krämpor, t.ex.; sömnstörningar, depression, oro, ångest, stressproblem, tennisarmbåge, muskelspänningar, huvudvärk, restless legs,   nikotinavvänjning, andra beroenden eller bryta gamla mönster.
Öronakupunktur är en enkel form av akupunktur/akupressur som kan användas till många krämpor och beroenden och fungerar mycket bra i kombination med massage och Koppning.

 • Vi använder palperpenna och elektrisk sökapparat för att hitta aktiva punkter i örat och att behandla med kulplåster, som är små frön (nejlika) eller magnetkulor som är överdragna med guld, eller små silverkulor, beroende på vilket besvär som ska behandlas. Även om det är nålar på bilden, så behöver vi alltså inte använda nålar, det är många gånger mer effektivt med dessa “kulplåster”, som får verka i flera veckor efter besöket.
  De sitter alltså kvar klistrade i örat och du kan självbehandla dig med att akupressur-trycka på respektive akupunkturpunkt.
 • Mycket effektivt mot många krämpor
  (du kan märka resultat redan efter första gången eller så behöver behandlingen upprepas några gånger)

  * Koppning är en variant av bindvävsmassage där man använder “sugkoppar” för att skapa ett vakuum och därav påverka bindväven runt muskulaturen. Behandlingen känns rejält, fast den görs skonsamt med  mjuka drag för att vitalisera bindväven som enligt helt ny forskning är starkt sammankopplat till vårt autonoma nervsystem. Koppning liknar djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar och slaggprodukter i underhuden frisätts. Eftersom nervsystemet påverkas kan djupare spänningar reduceras. Vi tillämpar den moderna varianten. Ej den 4000-åriga hårdare kinesiska varianten.


  *  nikotinavvänjning
  *  sockersug eller andra beroenden kan behandlas
  mycket tacksamt och de flesta upplever det effektivt
  med små kulor/magnetplåster och/eller akupunkturnålar i öronen (NADA)

 • Vid behov tillämpas/kombineras massagebehandlingen med KOPPNING*

Marita Dahlby är utbildad NADA
och Öronakupunktur mot sömnbesvär, beroenden och stress
hos Gun Heed i Göteborg, Akupunkturakademin
samt flera påbyggnadskurser hos
Kajsa Landgren, öron-akupunktursjuksköterska, akupunktör,
sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Hon har tidigare drivit egen akupunkturklinik. Nu är Kajsa universitetsadjunkt vid Lunds Universitet

Akupressur-utbildningen, Axelssons

Grundutbildning TKM, BodyMindConcepts Uppsala.