Marita

Marita Dahlby är grundaren av LeviNuet sedan 2001.
Marita har genuin erfarenhet inom stress- & utmattningssyndrom och anlitas som hälsokonsult på olika företag på Gotland och Stockholm. se Referenser
marita_2015_nära
Egen erfarenhet i kombination med professionell utbildning ger optimala förutsättningar för att hjälpa klienten rätt.

Marita undervisar pedagogiskt med ett personligt bemötande med både hjärta, professionalitet och möter klientens unika förutsättningar. Ett starkt mål är att klienten ska känna sig sedd och trygg med gruppledaren för att kunna tillgodogöra sig lektionerna som sker mellan lärare och klient i samspel och omsorgsfullhet.

”Jag började leda grupper i Stockholm 2001 och startade eget hälsoföretag på Gotland 2006 med undervisning i MediYoga (medicinsk yoga som baseras på Kundaliniyoga), Vattenyoga, YinYoga, PowerYoga och ChiBall. Senaste utbildningen är Skratt-Yoga-Lärare, som jag längtat i 20 år att får sprida, nu äntligen är det dags ! Sedan 2015 har ytterligare en dröm uppfyllts och jag kan nu använda toner, ljud och vibrationer som förstärkning av självläkningen i framförallt MediYoga-klasserna med att spela på  ( ( G O N G E N ) ) 

När det gäller det personliga: Jag erbjuder även behandlingar i svensk klassisk massage och öronakupunktur. Min kompetens och livserfarenheter har blivit en styrka i hälsofrågor och lugn-&rohantering med inriktning på muskelspänningar, sömnbesvär, sockeravvänjning samt stress & utmattningssyndrom. Vid speciella tillfällen erbjuder jag även Yogavandringar vid Gotlands magiska stränder och andra helgkurser med yoga och om vi har riktig tur kan vi även erbjuda rawfood-måltider, som ligger mig extra varmt om hjärtat.” 

Familj: 2 utflugna söner och ett barnbarn. Samboende med Lars-Göran, katter och hund, i vackra världsarvstaden Visby.  Marita har även fler kurser och workshopar på södra Gotland. Fullständing kursinformation hittar du här

Bakgrund: specialicerat sig på djupgående stressproblematik genom egen erfarenhet och tidigare inom ungdomsidrotten och media-& IT-branchen med personalfrågor.  Genom mångårig stressproblematiks snåriga rehabiliteringsväg, har Maritas livserfarenheter blivit en genuin styrka i hälsofrågor och lugn-&ro-hantering.  Att prova sig fram med olika Yogametoder, akupunktur och olika terapeutiska metoder m.m. har resulterat i tillfrisknande från både utmattningssyndrom och fibromyalgi.

Förnyelse och uppdateringar i företaget med kontinuerlig utveckling av varumärket LeviNuet är Maritas professionella målsättning.

På fritiden umgås hon gärna med familj och vänner, deltar i öns kulturliv, vandrar i solen med gårdshundarna eller bara sitter i häng-gungan och känner in andningen och vindarna. Marita skulle inte kunna leva utan musiken, skrattet och frigörande dansen.
Den största kraften hämtar hon vid havet, i naturen och dagliga yogaövningar.

Mjukvattengympa och yinyogan ligger på en alldeles särskild plats i Maritas hjärta och det märks i hennes lektioner.

Trampa i mjuk mossa eller bara sitta framför brasan med katterna Jupiter eller Enzo i knät är Maritas bästa avkoppling.
Meditation ingår i Maritas vardag och kan vara väldigt enkel – det är ofta det enkla som är det genialiska.

2014 byggde LeviNuet upp det efterlängtade hälsocentret i Visby. Lite extra spännande och utmanande har det varit att under samma år byggde LeviNuet TVÅ nya yogaställen på ön. LeviNuet har funnits i olika lokaler på fastlandet och senare fastnat på älskade Gotland. LeviNuet har funnits i Burs, Stånga, Hemse, Visby och många år i När och senaste åren Under flera år var verksamheten LeviNuet även sommartid tillsammans med Lars-Göran Söderström på den genuina lammgården vid havet i Grötlingbo, vid Viges Gård, men nu koncentrerar vi oss helt på Visby och Hemse året runt.

Ibland ramlar allt på plats inom väldigt kort tid efter många års förberedelser. Att affirmera = visualisera sina drömmar tills de blir verklighet fungerar. Det vågar vi lova!
Ödmjukhet och tacksamhet präglar verksamheten i nuet 🙂 OM Shanti  

Maritas livsmål är att leva i nuet. Det innebär nya utmaningar varje dag
LeviNuet