MediYoga Balans Antistress

 

strand_armar_60gr
MediYoga eller MediYoga Balans ? Vilken ska jag välja ?? Båda är stressreducerande men MediYoga är lite mera allmän och MediYoga Balans fokuserar vi mer  på Binjurar och Hormonsystemet lite djupare. Kurserna startar med jämna mellanarum, pågår i 6 veckor och finns i Visby. ***************************  Tveka inte att fråga eller ringa oss om vi kan förtydliga något. ATT GÅ DENNA KURS KANSKE BLIR DET VIKTIGASTE DU GJORT I LIVET?  Välkommen !

MediYoga Balans  

Vad är binjureutmattning? Binjureutmattning och Utmattningssyndrom beskriver när dina binjurar är utmattade och ett kollapsat nervsystem. Syndromet är ofta associerat med för höga nivåer av stresshormoner. Binjurar frisläpper kortisol som svar på stress, kortisol är en av dessa stresshormoner och kroppens naturliga anti-inflammatoriska medel och reducerar stress och inflammationer när det behövs. Det är ett viktigt hormon i ämnesomsättningen. Kortisol bildas i flera steg.  Men vid långvarig belastning kan binjurarna bli utmattade. Vi pratar i kursen om hur du kan vara observant på tidiga tecken och vad du kan själv göra för att stödja hormonbalansen i din egen kropps naturliga självläkningsförmåga.*********  MÄRK VÄL, vänligen tänk på att: Om Du har/haft hormonellt orsakad bröstcancer, rådfråga först din läkare innan du anmäler dig på kursen.
MediYoga Balans Forskning visar att efter 6 veckor finns mätbara skillnader och resultat i hormonsystemet efter regelbunden träning. Kom och prova själv hur det blir för dig. MAX 6 deltagare, vi följer givetvis Pandemilagens restriktioner. VÄLKOMMEN till Visby Humlegårdsvägen att stärka dig själv inifrån och utåt…. Den inre resan kan påbörjas nu VISBY : även vissa lördagar LÅNGPASS MediYoga och Gongavslappning. superhärligt långpass som blivit vår succë mjuka upp stel kropp
Visste du att vi tål väldigt mycket stress? Det är vid brist på återhämtning som stressen blir skadlig. Bjud Kropp & Själ på balansering . Passar alla som vill bli lite lättare i sinnet och få en mjukare kropp. **6-veckorskurs fokuserar på återhämtning och kraftfulla MediYoga-övningar för att stärka kroppens eget självläknings- & reparationssystem, som vi alla har inom oss (finns även 12-veckorskurser)
Medicinsk yoga – Balans på din insida
PASSAR ALLA som vill hålla sitt hormonsystem ungt och vitalt. Vi gör yogapass som fokuserar extra på kroppens hormonkörtlar. BalansYogan vitaliserar och stödjer hormonsystemet att balanseras och är stressreducerande.

Det finns nu möjlighet att boka Marita Dahlbys lugna och underbart stärkande MediYoga Balans i Visby
ett skönt stärkande och grundande yogakurs
klicka här för BOKNING OCH PRIS
Vi kommer stärka hormonsystemet, minska stresshormoner med hjälp av MediYogaövningar, som är djupgående och under stillsamhet med möjlighet att påverka lagrade spänningar i kroppen, som mjukar upp rygg, nacke och stärker hjärt- & kärlsystemet.
*

Andningen är grunden in i vårt självläkningssystem och vi kopplar övningar och andning direkt till vårt stress- & antistress-system. Din kropp kommer älska denna kurs. Missa inte denna termin.

klicka här för alla TIDER

NAMASTE
GONG/KLANGSPEL under vilan ingår i nästan alla MediYogaklasser

ALL VÅR YOGA ÄR LUGN OCH ANTISTRESS.
Men här får Du en möjlighet att komma hem i dig själv ännu lite djupare och hitta det inre lugnet och lära Dig hur Du kan väva in återhämtning i Din vardag.

Som yogalärare möter jag många som har både ångest och depression eller andra individuella stressrelaterade problem, som berättat hur MediYogan har lindrat/hjälpt. Vissa har känt förändring eller positivitet redan efter några få gånger, medan andra får öva sitt tålamod och tillit under en hel termin, men succesivt upplever tillvaron lite mindre svår. Känner du någon som skulle behöva få redskap att ta hand om sitt inre, att sedan kunna fortsätta öva själv på egen hand ? T.ex. MediYoga BALANS Stress eller MediYoga helhet, båda lirkar vi oss in i kroppen via andningen. YinYogan är lite mer att vi via kroppen kommer djupare in gamla spänningar. Finns givetvis olika trix, vi har knepen här på LeviNuet.

Marita har egen erfarenhet av utmattningssyndrom, som ger en djupare förståelse för klienten. Välkommen 🙂

Lugn terapeutisk medicinsk MediYoga som stöds av svensk forskning är grunden i denna kurs. Yogan består av olika andningsövningar, mjuka yogarörelser, avslappning och meditation och rekommenderas vid ex stress, utmattning, högt blodtryck, sömnproblem, rygg- & nackont eller när du märker att ekorrhjulet snurrar lite för fort mm. Yogan kan utföras på yogamatta såväl som sittandes på stol. Extra fokus läggs på att reparera och återhämta kropp och sinne från långvarig stress.

 

 ~ HITTA TILLBAKA TILL DITT INRE LUGN ~

Passar dig som är starkt motiverad att ta tag i din egen relation till stressreaktioner. Det spelar ingen roll om Du provat MediYoga förut eller är HELT NYBÖRJARE 

Mjuk och kraftfull yoga som vitaliserar och balanserar hormonsystemet
med inriktning på stresshormoner.
Hormoner i balans är nyckeln till vårt välbefinnande
samt påverkar starkt humör, tankeförmåga, energinivå och lust.
Övningar som ökar livskraft och livsglädje!

Medicinska yogapass för hormonbalansering och lite djupare fokus in i vårt körtelsystem.
Övningar som vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är kraftigt stressreducerande.

Passar även Dig som känner tecken på överbelastning, utmattning eller har svårt att få ner stressnivån inom dig.

Rekommenderas även vid

övergångsbesvär,

minskad sexlust,

sköldkörtelobalanser,

utmattade binjurar,

PMS mm.

Vi är skapta med resurser för att klara av situationer som kräver extra kraft, starkt fokus och kamp- eller flyktberedskap.
Problem kan uppstå när dessa situationer kommer tätt inpå varandra i vardagen och vi ”fastnar i ett påslaget” beredskapssystem.
Att hamna i det läget kan leda till flera olika symtom som t.ex. oro, ångest, depression, sömnproblem, kronisk smärta, yrsel, trötthet och koncentrationssvårigheter. Skillnaden mellan att vara frisk och må bra kan också hänga på Din hormonbalans. Vi fokuserar på de olika körtlarna som producerar våra hormoner.

 

Yogan omfattar tekniker för att hitta tillbaka till den ursprungliga balansen och kommunikationen mellan kropp och sinne, så att självläkningen kan få arbeta på och hitta normalläget igen. Balanserat hormonsystem ~ välbefinnande. Inga förkunskaper krävs att delta. Du bör kunna sitta på yogamattan, men de flesta övningarna fungerar även på en helt vanlig pall om du behöver det och modifierar då övningarna.
SE SCHEMA HÄR ********* VILKEN YOGA SKA JAG VÄLJA?

 

 

Priser hittar du här

Kursinnehåll

– Kroppskännedomsövningar
– Teoretiska fakta för insikt om stressens inverkan
–  Fokus körtlar och chakran ur yogiskt perspektiv
– Mjuka inkännande rörelser som hjälper kroppen att slappna av.
– Andningsteknik som hjälper kropp och sinne att hitta tillbaka till förståelse och lugn
– Meditation för fokus och insikt
– Övningar och tekniker för medvetenhet i din vardag

 

 

Vi går lite djupare in i både asanas och meditationerna.
Fokuserar ännu mer på att hitta stillheten inom oss och fördjupar koncentrationen.
Skiljer på vad som är inre utmaning och vad som är prestation.

Du får lära dig dig rotlås, eldandning och den yogiska djupandningen.
Kanske känner du att du vill fördjupa din yoga.
Du klarar att sitta på golvet.

Då är denna klass lagom för dig.

 

strand_heart
Vill du hitta in i din ”mitt ”?

MEDITATION
är en viktig del av den Medicinska Yogan
och ingår i ALLA LeviNuets klasser

 Att stilla sina tankar
Att möta sig själv
Befria hjärnan från det vanliga ”surret”

Ordet meditation kommer från
latinets meditare,
som betyder att föras mot mitten.

               SE SCHEMA HÄR

VILKEN YOGA SKA JAG VÄLJA?