YogaMIX YinYoga & MediYoga förlängd klass

YogaMIX 70 eller 85 minuter: YINYOGA&MediYogaMixklass
Vår sommarsuccé är nu möjlig i vardagen.
Unika Yogalektioner med det bästa från både MediYoga och YinYoga i samma klass, populär av både stela nybörjare och erfarna yogisar. 85 minuters djupare lugn – här får du det bästa av två system. Passar alla som kan röra sig på golvet.
LÄS MER HÄR/BOKA HÄR, 

YinYogan – i stillhet och närvaro söker vi en avspänning i muskulaturen, så att bindväven blir mer elastisk. Inget får göra ont. Vi ”vilar oss i form”. Fokus på Djup avslappning = du släpper kroppen in i utforskande av varje position i lugn takt. Vi använder stora kuddar, bolster, yogablock, m.m. som avlastning och stöd i positionerna. Vi övar oss i att slappna av för bästa återhämtning och kommer i kontakt med kroppens ”trygghetssystem”. Inga förkunskaper behövs!! Låter det för bra för att vara sant? Prova själv, så får du se att det är möjligt.

MediYogan kopplar rörelser till andetagen och övningarna går igenom andningstekniker och körtelsystemet. Kan utföras på stol i våra vanliga klasser, men eftersom detta är en klass med TVÅ olika system, så behöver du kunna röra dig på golvet/yogamattan, både komma ner och upp. Mjuka rörelser kopplade till andetagen är grunden. Antistress.
Gongspel under vilan före.

Att vara i NUET kan vara en stor utmaning – vi övar oss och gör så gott vi kan – närvaro och  meditationer ingår

 

 

YinYogan – i stillhet och närvaro söker vi en avspänning i muskulaturen, så att bindväven får töja sig. Inget får göra ont. Vi ”vilar oss i form”. Fokus på Djup avslappning = du vilar dig i form och utforskar varje position i lugn takt. inga förkunskaper behövs!! Låter det för bra för att vara sant? Prova själv, så får du se att det är möjligt. Ser det skönt ut ? Ja, det är precis just vad det är. Något för Dig att prova ?
i YinYogan använder vi Stora kuddar, bolster, yogablock, m.m. som avlastning och stöd i positionerna. Vi övar oss i att slappna av för bästa återhämtning och kommer i kontakt med kroppens ”trygghetssystem”.

MediYogan kan utföras på stol i våra vanliga klasser, men eftersom detta är en klass med TVÅ olika system, så behöver du kunna vara på golvet/yogamattan, både komma ner och upp. Mjuka rörelser kopplade till andetagen är grunden. Antistress.
MediYogan baseras på tusenåriga lärdomar kombinerat med modern svensk forskning. Medicinska rörelser kopplat till andetagen.

MediYoga både förebygger ohälsa och rehabiliterar kroppsliga och mentala obalanser i självläkningssystemet. Yogaformen är lugn och inkännande där vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens olika signaler.

Djupandning och Meditation med fokus på Självmedkänsla kommer vara en genomgående röd tråd i denna klass under terminens gång
Lektionen avslutas med Djupavslappning oftast till ljudvågor från GONG- & Klangskålar.

Lektionen inleds med Yin och avslutas MediYogan, därefter avslappning.
YinYogan = Yogiskt system och Traditionell Kinesisk medicin i skön kombination är grunden i YinYogan. Vi använder avlastande kuddar, bolster, filtar, block och det som var och en behöver.

Du får många tips på tekniker för fördjupad andning och mycket mer. Välkommen!

Vi övar oss i medveten närvaro MINDFULNESS ingår i yogaklassen

 

Att hitta den inre stillheten – Marita guidar dig inkännande och pedagogiskt