1/9 Ayurvedisk Matlagningskurs

AYURVEDISK MASSAGE & Konsultationer
med Lotta Bergqvist 

1 september

kl 11 – 17
max 12 deltagare: 580 kr/person
BOKA PLATS  HÄR

i kursavgiften 580 kronor ingår:

 

 • Smoothie
 • Medicinsk Yogaklass, MediYoga för VATA, PITTA, KAPHA
  Djupgående och mjukgörande övningar med Marita
 • Komplett måltid
 • Alla recept, som du får med dig hem
 • Kortare föreläsning av Lotta
  • Välkommen till en eftermiddag på Viges gård.
   2 helt fristående och oberoende av varandra lördagar kl 11 – 17.
   Hälsorådgivare Lotta Bergqvist berättar om Ayurveda, hur du kan skapa din hälsa genom maten och om ätandets konst. Vi går igenom de olika ingredienserna och dess egenskaper.
   Vi lagar en måltid och äter tillsammans
  • INGA FÖRKUNSKAPER KRÄVS.

   Anmälan senast den 14 dagar före med inbetalning tlll plusgirot som du får i bokningsbekräftelsen från Boka Direkt

Abhyanga massage är en helkroppsmassage med varm olja och örter som ökar vitaliteten, cirkulationen och mjukar upp muskler och leder (behandling i 75 min). Pris 750 kronor.Ayurvedisk massage och marmabehandling 45 min 450,00 kr

 

Ayurveda grundar sig på de ”fem elementen” i Hinduismen; Ayurveda handlar omsorgsfullt med åtgärder av hälsosam livsstil under hela livet och dess olika faser. Ayurveda betonar en balans av tre elementärt energier eller sinnesstämningar : Vata (luft och rymd – ”vind”), pittha (eld och vatten – ”galla”) och kapha (vatten och jord – ”slem”). Enligt Ayurveda, verkar dessa tre principer för reglering av doshas (bokstavligen det som försämras – devanagari är viktiga för hälsan, för när de är i ett mer balanserat tillstånd, kropp kommer funktionen till fullo, och när obalanserad, kommer organen att påverkas negativt. Ayurveda menar att varje människa besitter en unik kombination av doshas. I ayurveda, uppfattas människans attribut av erfarenheter som de 20 Guna devanagari: vilket betyder kvaliteter). KÄLLA: Wikipedia

Varmt välkomna!

Marita och Lotta

.

 

VAD KAN SÅ GAMLA KUNSKAPER

LÄRA OSS IDAG?

Ayurveda betyder Kunskap om Livet och är flera tusen år gamla visdomar. Indisk livsfilosofi, gammal indisk kunskap om livet, som nu blir allt mer populär i västvärlden. Sammanfattningsvis: en metod för att hålla sig frisk. Både i kropp och själ
Ayurveda kan därför ge vägledning till hur matvanor och dagliga rutiner kan anpassas efter inte bara individen, utan också för att förstå naturens rytmer och ta de olika årsstiderna i beaktning.

Det är en kunskap som är holistisk, vi är en del av universum och universum är en del av oss. Vi lär oss de gamla visdomarna för naturlig hälsa och inre utveckling.
Ayurveda hjälper dig att förstå sammanhangen. Den ger livsutvecklande råd för optimal hälsa och livskvalitet både fysiskt, mentalt och känslomässigt, utifrån din kropps konstitution Vata, Pitta, Kapha.

Vata, Pitta och Kapha är grunderna och essentiellt för att förstå hur vi konstant påverkas av våra omgivningar och vår livsstil, i riktning mot ökad balans eller obalans.