öYogavandringar i Gotlänska strandängar

kontaktknapp_levinuet

Nlevinuet_viges_osterbodsvagenaturlig Närvaro

Naturens läkande krafter är inget nytt. Alla som stannat upp en stund och bara upplevt sina andetag i en stark naturupplevelse vet vad jag menar med det.
YOGA + medveten Närvaro + medveten Andning + vandring = BreathWalk (BW)

BW_satanama.jpg-for-web-TEXTLeviNuet

Vissa sekvenser utövas i bara tystnad. Bara det kan vara en helt ny upplevelse att få göra tillsammans med andra.

Passet är indelat i olika moment och gångtempot varierar.

 

Samordna steget med andetaget är viktigare än vilket tempo du har.

 

Till skillnad mot stavgång och powerwalk så är en skön promenadtakt oftast det bästa och mest naturliga tempot i de lite snabbare momenten. Du kommer trots detta troligen att bli andfådd. Andningen ger kondition och koncentrationen tar energi. Totalt sett får du helt ny energi, eftersom syre nästan pumpas in i cellerna.BW_vandring_gotlandshällmark

20141005_122234BREATH WALK beskrivning

När vi går så gör vi det under tystnad med fria händer i olika moment. Lugn vandring med alla dina sinnen och kropp, där du känner in naturen och dig själv på ett annorlunda sätt.  Fullständig närvaro.

Synintryck, himlen, havet, molnen, gräset, gruset, ljud, vinden, fåglar och annat. Dofter från blommor och strand. Angenäma eller ej – men du märker det på ett helt nytt sätt. Känslointryck, både fysiskt och mentalt kanske berör på ett helt nytt plan. Värme eller kyla, sol eller regnstänk från naturens krafter blir mer påtagliga. Alla sinnen stimuleras.

Dina andetag och steg får nya dimensioner.  Du får olika vägar till fokus med hjälp av olika andningstekniker, steg, meditationer och mantran.

Med regelbundna övningar i närvaro och meditation utvecklar man färdigheter i just detta.

Olika meditationsformer har har sitt ursprung i zenbuddismen för över 2000 år sedan men har på kort tid också blivit ett viktigt inslag i hälso- och sjukvård.

Forskning visar att regelbunden träning i medveten närvaro och meditation har goda effekter både vid stressrelaterade besvär och för att förebygga återfall vid återkommande depressioner.

BW_tradet_vid_stenen.jpg-for-web-normal20150627_115852Att göra sin yoga utomhus kan ge nya dimensioner.

Vissa sekvenser går vi bara i tystnad.  Bara att göra det kan vara en helt ny upplevelse tillsammans med andra. När vi kommer tillbaka till yogastudion avslutas dagen med djupstretch och meditation.

Namaste !