Carina

LeviNuet välkomnar hösten 2017

Carina Aningåkre  som leder MediYoga

”Nu är jag tillbaka på mitt älskade Gotland och tänker fortsätta att jobba här i Visby med att ge yogakurser. Med egna erfarenheter av både svår ryggsmärta, kronisk migrän och utmattning så har jag hittat tillbaka till ett bra mående och en glädje i livet med hjälp av yogan, meditation och andningen som är viktig i yogan. Jag trivdes direkt med MediYogan och blev mycket tilltalad av den lugna, inkännande och tillåtande men ibland ansträngande yogaformen som Mediyoga är. Jag märkte att den gav mig verktyg att hantera min kroniska migrän på ett sätt som jag inte hittat tidigare. Den gav mig också ett lugn som jag inte hittat i andra yogaformer jag utövat tidigare. Mitt intresse av MediYoga blev så starkt att jag bestämde mig för att själv bli instruktör.”

Carina är bördig från och uppväxt på Gotland men har varit bosatt i Skövde 2010-2017. Efter flytten till Skövde kom hon i kontakt med MediYoga på yogastudion LetGo i Skövde.
”Jag vill vidareförmedla MediYogan som passar alla gammal som ung. Jag är i grunden sjuksköterska och varit  verksam inom psykiatrin i 25 år i både sluten- och öppenvård samt socialpsykiatri. Jag har arbetat med både psykoterapi och DBT (Dialektiskbeteendeterapi). Jag tror att min bakgrund är till stor hjälp i mitt utförande som yogainstuktör”

Carinas Yogaklasser
under höstterminen :

2 st MediYogaklasser på tisdagar i Visby med start den 5 september,
yogapassen är 70 minuter och börjar kl 15:45 och 17:15.
Du kan vara både nybörjare eller ha yogat förut för att gå mina klasser. Du kan sitta på stol om du inte kan sitta på golvet när du yogar, yogan har lika stor effekt även om du sitter på stol. Du är välkommen till för att få en härlig stund på yogamattan.

Utbildning

•Legitimerad sjuksköterska
•Specialistutbildning i psykiatri
•Kognitivpsykoterapeut, steg 1, hos Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi
•Utbildad i DBT hos Alan E. Fruzzetti, Anita Linder och Elisabeth Malmqvist
•Utbildad MediYogainstruktör hos Pär Krutzén, Svenska MediYogainstitutet
•Instruktörsutbildning i HRV hos Heart Math, Sweden.

Min fritid

Vi, jag och min sambo Lasse bor i ett litet hus i Visby. På min fritid så promenerar jag gärna längs havet och plockar stenar och andra strandfynd. Det ger min ett lugn och jag känner frid vid havet. Jag kan också ta en tur med vår cabriolet till något mysigt fik. Gillar också att påta i trädgården eller
sätta mig i soffan med en god bok.

Mer om Carina

”Efter jag att ha haft flera klasser i MediYoga så blev jag intresserad av att vidareutveckla min yoga och hittade då HoliYogan som också är en terapeutisk yogaform som till stor del är utvecklad för människor med olika former av smärta. Sedan hösten 2016 går jag utbildning till HoliYogaläraren hos Ulrica Gultz på Shanti Yoga i Västerås. Carinas hemsida Rauk Mediyoga